Bosch S4 autó akkumulátor

A mai gépjárművekben megjelenő számos elektromos funkció kielégítéséhez tökéletesített akkumulátor technológia szükséges, amely megbízhatóan elégíti ki a megnőtt energiaigényeket.

A Bosch S4 indítóakkumulátorok nagy teljesítményű Power Frame ráccsal vannak ellátva, és megfelelnek a korszerű akkumulátorral szemben támasztott magas elvárásoknak. A hagyományos gyártási módszerekhez képest a Power Frame technológián alapuló új, lyukasztott rácsrendszer jelentős mértékben javítja az akkumulátor komponensek teljesítményét és több energiát szolgáltat.

A Power Frame technológiával nagyobb arányú ólom jut a rács azon területeire, amelyeknek nagyobb az áramterhelésük. A stabil rácskeret megakadályozza a korróziót a rács szélein, és ezáltal megelőzi a rács tágulását. A lemez szeparátor sértetlen marad, így megelőzhető a rövidzárlat, amelyet az okozhat, hogy a rács érintkezik a negatív lemezzel. Ez jelentősen megnöveli a Bosch akkumulátorok hasznos élettartamát.

A Bosch S4 akkumulátor családját műszaki tulajdonságai különösen alkalmassá teszik a középkategóriás autók nagy táborában való alkalmazásra.

 

Előnyök:

Nem igényel semmilyen karbantartást

Maximális megbízhatóság

A kettős visszagyújtás elleni védelem óvja az akkumulátort a szikráktól szállításkor és dőlt helyzetben is

Nincs savszivárgás a szigetelt akkumulátorfedélnek köszönhetően

Első osztályú minőség a Boschtól

Egyszerű beszerelés és könnyed szállítás az ergonomikus hordfogantyúk révén

A PowerFrame® technológia előnyei

Stabil rácskeret

Megakadályozza a rács növekedését vagy a sarkokon jelentkező korróziót, s ezáltal megelőzi a szeparátor károsodását vagy a rácsnak a negatív lemezzel történő érintkezésekor keletkező rövidzárlatot.

Lyukasztott rács

A merev és precíz szerkezet biztosítja az aktív anyagnak a rácshoz történő legjobb tapadását, és az akkumulátor ellenállásszegény és gyors feltöltését és kisülését teszi lehetővé. A hagyományos rácsokkal szemben e szerkezetet nem teszi törékenyebbé a gyártás során bekövetkezett mechanikai elváltozás.

Optimális rácsszerkezet

A nagyobb áramterhelésű területekre több ólom jut: a rács jobban terhelhető és nagymértékben korrózióálló.

Áramlásoptimalizált rácsforma

Az innovatív kivitelezés a rácsrudakat közvetlenül a lemezcsatlakozóhoz vezeti. Az alacsony áramlási ellenállás révén biztosított az optimális vezetőképesség, és az áram a leggyorsabb úton vezetődik az áramfogyasztóhoz.

 

A SAE J240 (75 °C) tartóssági teszt mutatja:

A lyukasztott rácsrendszer (jobboldalt) minimálisan korrodálódik, így gyakorlatilag nem jelentkezik veszteség az elektromos vezetőképességben. A bal oldali rács esetében az ötvözet szemcséi között az anyag korrodálódik, mely kisebb áramáramlást és rövidebb élettartamot eredményez.

Tovább